KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Spotkanie ze Świętym Mikołajem

Rano uczniowie wybrali się do kina LUNA na wesołe i rozśpiewane przedstawienie "Zimowa Przygoda z Mikołajem", a po powrocie do szkoły czekała na nich niespodzianka. Święty Mikołaj, we własnej niepowtarzalnej osobie, odwiedził dzieci przynosząc wór pełen prezentów oraz smakowite, czekoladowe przysmaki. Kto ukrył się pod przebraniem zacnego świętego, dzieci odgadły w mig.
A my wszyscy warto, abyśmy zanucili słowa piosenki:
I Ty, i Ty, możesz zostać św. Mikołajem,
I tym, i tym, i tym,
co prezenty ludziom rozdaje.

Mikołaj Święty zawsze pamięta
O niespodziankach i o prezentach
Ale najbardziej ale najwięcej
Raduje miłość i dobre serce
Cieszą się wszyscy
którzy dostają
A jeszcze bardziej
ci którzy dają!