KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Szkoła

Nasza szkoła powstała w roku 1956. Mieści się w samym sercu Muranowa, nieopodal ważnych dla historii Polski i Warszawy miejsc - pomników. Od roku 2012 nosi imię Małego Powstańca.

Okolica szkoły stanowi swoistą enklawę - na spokojnych osiedlach Muranowa, zamieszkałych w dużej mierze przez osoby starsze, powstaje coraz więcej nowych osiedli, na które wprowadzają się młodsi mieszkańcy Warszawy. Tak więc struktura społeczna naszego rejonu jest mocno zróżnicowana.

Od wejścia w życie reformy oświaty z roku 2016 pracujemy w dwóch budynkach - w macierzystym przy Lewartowskiego 2 uczą się oddziały 0-3, natomiast - po przejęciu budynku dawnego gimnazjum przy ul. Niskiej 5 - uczą się tam oddziały 4-8. Aktualnie w obydwu budynkach mamy 555 uczniów.

Obydwa budynki wyposażone są odpowiednio do poziomu nauczania. Znajdują się przy nich świetnie zorganizowane boiska szkolne - z wyposażeniem odpowiednim do wieku ucznia. Budynek przy ul. Lewartowskiego posiada ogród zmysłów, szczególnie ważny dla dzieci z dysfunkcjami. Natomiast na Niskiej mamy zaplecze sportowe umożliwiające uprawienie wielu dyscyplin sportowych.

Nasza szkoła prowadzi oddziały integracyjne dla dzieci z dysfunkcjami. Oferujemy szerokie wsparcie i wszechstronny rozwój poprzez codzienną pracę z uczniem oraz olbrzymią gamę zajęć specjalistycznych. Zatrudniamy wykwalifikowanych specjalistów w zakresie pracy z uczniem ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi: terapeutów, socjoterapeutów, logopedów, psychologów i pedagogów. Kadra pedagogiczna liczy 100 nauczycieli.

Nieocenionym wparciem są dla nas rodzice naszych uczniów, z którymi jesteśmy w stałym kontakcie, dzięki regularnym spotkaniom, komunikacji za pośrednictwem e-

dziennika oraz prężnej współpracy z  Radą Rodziców.

KALENDARIUM - U STERU

2020 - obecnie p. Iwona Węgłowska
2009 - 2020 p. Anna Walczak
1996 - 2009 p. Krystyna Marculanis
1995 - 1996 p. Alicja Loster
1986 - 1995 p. Jacek Półkozic-Borzęcki
1977 - 1986 p. Grażyna Kowalska
1975 - 1977 p. Zygmunt Orłowski
1961 - 1975 p. Bogusława Walczykowska
1959 - 1961 p. Jadwiga Góralczyk
1956 - 1959 p. Zofia Kościelna