KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kalendarz szkolny 2019/2020

I SEMESTR

Wrzesień

2.09.2019

Rozpoczęcie roku szkolnego

9.09.2019

Zebranie klas 4-8

12.09.2019

Zebranie klas 1-3

 

Wybory Opiekuna Samorządu Szkolnego

 

Wybory Rzecznika Praw Ucznia

Październik

7.10.2019

Dzień otwarty klas 4-7

Zebranie klas 8

9.10.2019

Pasowanie na Wesołego Świetliczaka

10.10.2019

Dzień otwarty klas 1-3

14.10.2019

Święto Komisji Edukacji Narodowej

– Pasowanie na ucznia, Ślubowanie klas pierwszych

Listopad

1.11.2019

Dzień Wszystkich Świętych, dzień wolny od pracy

8.11.2019

Obchody Święta Niepodległości

11.11.2019

Święto Niepodległości, dzień wolny od pracy

Grudzień

5.12.2019

Kiermasz Świąteczny klas 1-3

6.12.2019

Kiermasz Świąteczny klas 4-8

9.12.2019

Dzień otwarty klas 4-8 (informacje o zagrożeniach)

13.12.2019

Dzień otwarty klas 1-3 (informacje o zagrożeniach)

20.12.2019

Przedstawienie Bożonarodzeniowe

23.12.2019

Zimowa przerwa świąteczna, dyżur opiekuńczy

24.12.2019

Zimowa przerwa świąteczna, dyżur opiekuńczy

25.12.2019

Święto Bożego Narodzenia, dzień wolny od pracy

26.12.2019

Święto Bożego Narodzenia, dzień wolny od pracy

27.12.2019

Zimowa przerwa świąteczna, dyżur opiekuńczy

30.12.2019

Zimowa przerwa świąteczna, dyżur opiekuńczy

31.12.2019

Zimowa przerwa świąteczna, dyżur opiekuńczy

Styczeń

1.01.2020

Nowy Rok, dzień wolny od pracy

2.01.2020

Przerwa noworoczna, dyżur opiekuńczy

3.01.2020

Przerwa noworoczna, dyżur opiekuńczy

6.01.2020

Święto Trzech Króli, dzień wolny od pracy

24.01.2020

Bal Karnawałowy

27.01.2020

Zebranie podsumowujące klas 4-8

30.01.2020

Zebranie podsumowujące klas 1-3

Luty

10-23.02.2020

Ferie zimowe

 

II SEMESTR

Marzec

9-11.03.2020

Rekolekcje Wielkopostne

Kwiecień

6.04.2020

Dzień otwarty klas 4-7

Zebranie klas 8

9.04.2020

Wiosenna przerwa świąteczna, dyżur opiekuńczy

10.04.2020

Wiosenna przerwa świąteczna, dyżur opiekuńczy

13.04.2020

Poniedziałek Wielkanocny, dzień wolny od pracy

14.04.2020

Wiosenna przerwa świąteczna, dyżur opiekuńczy

16.04.2020

Dzień otwarty klas 1-3

21-23.04.2020

Egzamin ósmoklasisty

Maj

1.05.2020

Święto Pracy, dzień wolny

11.05.2020

Dzień otwarty klas 4-8 (informacje o zagrożeniach)

21.05.2020

Zebranie podsumowujące klas 1-3

(data będzie dopasowana do uroczystości Pierwszej Komunii Św.)

Czerwiec

6.06.2020

Festyn Rodzinny

8.06.2020

Zebranie podsumowujące klas 4-8

11.06.2020

Boże Ciało, dzień wolny

12.04.2020

Dzień wolny (odpracowany w dniu festynu)

25.06.2020

Uroczyste rozdanie nagród

26.06.2020

Zakończenie roku szkolnego

 

Zwrot podręczników do biblioteki szkolnej

 

Zakończenie roku w świetlicy szkolnej