KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Bajkoterapia

Bajkoterapia to – najprościej rzecz ujmując terapia poprzez bajkę. Dzieci podczas zajęć wysłuchują opowiadania i w oparciu o nie szukają rozwiązań, uczą się zachowań akceptowanych społecznie i uczą się radzenia sobie w sytuacjach trudnych.
Czas zerówki w szkole jest dla dzieci czasem szczególnym, w którym muszą się one oswoić z wieloma zmianami oraz nauczyć się funkcjonowania w zupełnie innym środowisku aniżeli funkcjonowały do tej pory. Aby proces ten ułatwić i uprzyjemnić, raz w tygodniu do zerówki przychodzi w odwiedziny pacynka Tomek. Tomek uczy dzieci poprzez swoje opowieści odczuwania emocji i mówienia o nich. Dzieci wraz z Tomkiem poszukują skutecznych metod komunikowania się, budują wiarę we własne możliwości oraz poszukują rozwiązań trudnych sytuacji. Sam fakt, że towarzyszy im pacynka często łagodzi nieśmiałość, dzieci łatwiej się otwierają, chętniej mówią o tym, co myślą i co czują.