KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Rok szkolny 2018/2019

TURNIEJ RZUTÓW KARNYCH

Piłka nożna to sport dla każdego i my w świetlicy również to udowadniamy. Tym razem nasi uczniowie mieli nie lada zadanie: "Konkurs rzutów karnych". Rozgrywka toczyła się w trzech kategoraich wiekowych: kl. 0-1, kl. 2, kl. 3-4. Zadanie konkursowe wydawało się być proste - pięć strzałów na bramkę. A...

FASCYNUJĄCY ŚWIAT MRÓWEK

14.05 oraz 15.05 odbyły się zajęcia przyrodnicze prowadzone przez firmę Wild Trip Company. Uczniowie z klas 0-4 mieli okazję poznać osobiście najbardziej niespotykanych, mniejszych przedstawicieli fauny. Naszymi gośćmi byli m.in: ślimak afrykański, krocionóg olbrzymi, larwy drewnojada, karaczan madagaskarski, pa...

WYSTĘP TEATRU DOMOWEGO

Z okazji Dnia Dziecka odbyło się przedstawienie Teatru Domowego pt. "Krecik i spodenki". Dzieci uczęszczające do świetlicy towarzyszyły Krecikowi w drodze do realizacji marzenia, czyli zdobycia niebieskich spodenek. Była to podróż pełna rozmaitych niespodzianek, w którą zabrali nas, nie pierwszy już raz, ...

LEKCJA MUZEALNA "PRASKIE ZAWODY" W MUZEUM PRAGI

Klasa 1b wraz z panią Ewą wybrała się do Muzeum Pragi, aby poznać tajniki rzemieślników mieszkających kiedyś po prawej stronie Wisły. Okazało się, że przedstawiciele ginących zawodów nadal są na Pradze obecni. Szklarz, introligator, modystka, szewc, rymarz, krawiec - bo o nich mowa - do dnia dzisiejszego ...

"LEKCJA PRZYRODY NA ŻYWO"- PSZCZOŁY

20.03.2019r. do naszej świetlicy zawitali przedstawiciele firmy Wild Trip Company, aby okazać uczniom z klas 1 lekcje przyrody na żywo. Tamatem zajęć były pszczoły. Każda grupa podczas trwających 45 minut warsztatów mogła dowiedzieć się jakie pszczoły można spotkać w ulu i jakie funkcje i zadania pełnią, na czym...

WYJŚCIE DO MUZEUM ETNOGRAFICZNEGO

Na początku marca p. Ania zorganizowała dla uczniów z klasy 3a wyjście do Warszawskiego Muzeum Etnograficznego. Inspiracją do wizyty były legendy i podania ludowe, aby w otoczeniu autentycznych przedmiotów i ludowych dzieł sztuki odnaleźć, magiczną cząstkę rodzimego folkloru, będącego tłem naszych legend ...

"OCHOTA NA KOTA"

Z okazji Światowego Dnia Kota (17.02) dzieci z klasy 1b i 1c wybrały się do punktu adopcyjno-informacyjnego "Ochota na kota" znajdującego się na ulicy Grójeckiej 79. Podczas zajęć dzieci dowiedziały się jak prawidłowo opiekować się kotami i psami, jak pomagać kotom wolnożyjącym, jak funkcjonuje schronisko oraz j...

BAL KARNAWAŁOWY

Jak co roku, w szkole przy ul. Edelmana 2, odbyła się zabawa z okazji zakończenia karnawału. Tegorocznym tematem przewodnim imprezy był „ Magiczny Las”, co doskonale ukazywała piękna dekoracja sali gimnastycznej wykonana przez uczniów i nauczycieli. Wyprawę przez zaczarowany las dla dzieci z klas 0-1...

POCZTA WALENTYNKOWA

Z inicjatywy wolontariuszki Magdy z klasy 5b w świetlicy ruszyła poczta walentynkowa. Pomysł ten doceniła p. Marzena, która pomogła uczennicy w przeprowadzeniu tej akcji. Przez dwa dni poprzedzające obchody walentynek uczniowie mogli tworzyć i wrzucać do skrzynki znajdującej się w sali 28 laurki i liściki skiero...

DZIEŃ BABCI I DZIADKA W KLASIE 1B

Dnia 21 lutego 2019 roku o godzinie 15.00 w klasie 1b odbyła się uroczystość z okazji Dnia Babci i Dziadka. Babcia i Dziadek to bardzo ważne osoby w życiu każdego dziecka, dlatego w tym szczególnym dniu dzieci pamiętały o swoich bliskich, przygotowując dla nich wierszyki oraz przedstawienie zatytułowane „Ś...